Ubytování U Buchtů

Tipy na výlet v Lednicko-valtickém areálu

Pálava

Chráněná krajinná oblast Pálava leží v nejteplejší a nejsušší oblasti ČR a má téměř středomořský ráz. Místní krajinu tvoří rozlehlá úrodná pole a vinice, bělostné vápencové skály a skalní stepi a lesostepi s neobyčejně bohatou teplomilnou flórou a faunou.

Lednice

Pohádková krajina se zámky a zámečky, kolonádami, umělou zříceninou, rybníky, upravenými cestami a řadou drobných romantických staveb – to je Lednicko-valtický areál, zvaný též Zahrada Evropy, nejrozsáhlejší parkově upravená krajina na světě, zapsaná mezi památkami UNESCO.

Lednický zámek je klenotem Lednicko-valtického areálu a zároveň jedním z nejkrásnějších komplexů anglické novogotiky v Evropě.

Nové Mlýny – vodní dílo postaveno v 70. až 80. letech 20. století.
Dělí se na tři vodní nádrže.

Horní nádrž (Mušovská), slouží k rekreaci, ke koupání, rybolovu i vodní dopravě. Leží zde autokemp Merkur (Aqualand Moravia).

Střední nádrž (Věstonická), je vyhlášena přírodní rezervací s umělými ostrůvky pro hnízdění ptáků.

Dolní nádrž (Novomlýnská) slouží k rekreaci, rybolovu a výrobě elektřiny.

Kolem nádrží vedou cyklostezky a pod Pavlovem je přístav pro plachetnice.

Archeopark Pavlov

Ležící na dolním okraji obce Pavlov. Archeopark je moderní muzeum věnované lovcům mamutů, kteří zde žili před 30000 lety. Samotná stavba dostala ocenění stavba roku 2016. Toto muzeum je částečně zahloubeno pod povrch. Tato lokalita je domovem Věstonické Venuše, jejíž kopii zde naleznete.

Město Mikulov

Historické město ležící 10 km od Pavlova. Nad Mikulovem se nachází vrch Svatý kopeček. Na vrcholu naleznete kapličku svatého Šebestiána. V Mikulově dále naleznete zámek, historické náměstí, kde najdete infocentrum. V tomto krásném městě naleznete nepřeberné množství restaurací, obchůdků a míst kde ochutnat a nakoupit vínko.

Vinařství U Kapličky

Nachází se v obci Zaječí. Je známé z filmů Bobule, 2Bobule, 3Bobule a seriál Vinaři.
Mimo jiné zde naleznete výbornou restauraci, wellness a music club.

Aqualand Moravia

V Pasohlávkách na Pálavě najdete ten nejmodernější aquapark v České republice, který návštěvníkům dává k dispozici 12 bazénů, 20 tobogánů, 24 saun a k tomu ještě i kryokomora, římské lázně. Pro děti tu jsou brouzdaliště, skluzavky, skákadla, šplhací sítě a chrliče.